Puding od banana

  • 180 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Puding od banana
U našem video receptu saznajte kako pripremiti puding od banana.

Ako ste pročitavši naslov zamislili puding iz vrećice, jako ste daleko od istine. U engleskom riječ “pudding“ ima dva značenja: puding kao desertna krema, ali i desert koji se peče u pećnici. Mi Vam ovaj put predlažemo pečeni puding od banana, pravi kolač za ovo proljetno vrijeme.

Puding od banana - U našem video receptu saznajte kako pripremiti puding od banana. - banana, jaje, šećer u prahu, maslac, šećer, sok od limuna, sok od banana, marsala, kokosovo brašno, škrobno brašno, javorov sirup, U zdjelu odvojimo bjelanjke od žutanjaka, te od njih ručnim mikserom istučemo čvrsti snijeg (na pola miksanja dodajemo žlicu šećera u prahu). ; U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer i žutanjke, te sve zajedno ručnim mikserom izmiksamo u pjenastu kremu. ; U multipraktik stavimo oguljene banane, ulijemo sok od limuna, sok od banana, marsalu i miksamo. ; Na kraju umiješamo kokosovo brašno i škrobno brašno te dobivenu smjesu prelijemo preko smjese od žutanjaka i izmiješamo kuhačom ili lopaticom. ; Zatim u smjesu nježno umiješamo snijeg od bjelanjka i sve zajedno premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, po prilici jedan sat. ; Gotov puding iz vatrostalne posude preokrenemo na ravan tanjur, ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu, te ga stavimo u hladnjak na dva do tri sata. ; Spreman puding, narežemo na dva centimetra debele kriške i poslužimo s javorovim sirupom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu odvojimo bjelanjke od žutanjaka, te od njih ručnim mikserom istučemo čvrsti snijeg (na pola miksanja dodajemo žlicu šećera u prahu).
  2. U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer i žutanjke, te sve zajedno ručnim mikserom izmiksamo u pjenastu kremu.
  3. U multipraktik stavimo oguljene banane, ulijemo sok od limuna, sok od banana, marsalu i miksamo.
  4. Na kraju umiješamo kokosovo brašno i škrobno brašno te dobivenu smjesu prelijemo preko smjese od žutanjaka i izmiješamo kuhačom ili lopaticom.
  5. Zatim u smjesu nježno umiješamo snijeg od bjelanjka i sve zajedno premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 150°C, po prilici jedan sat.
  6. Gotov puding iz vatrostalne posude preokrenemo na ravan tanjur, ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu, te ga stavimo u hladnjak na dva do tri sata.
  7. Spreman puding, narežemo na dva centimetra debele kriške i poslužimo s javorovim sirupom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:180minuta

Najnovije zanimljivosti: