Punjene školjke od tijesta

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Punjene školjke od tijesta

Svi znamo koliko je lako upasti u rutinu pa je sva prilika da mnogi od nas od tjestenine po inerciji jedu samo špagete, makarone i eventualno neku treću vrstu. Ovim Vas receptom želimo potaknuti da isprobate mogućnosti koje Vam nude i drugi oblici poput školjkica sa slasnim punjenjem!

Punjene školjke od tijesta - - tjestenina ((školjke)), sir ricotta, sir mozzarella, sir percorino, poriluk, luk, pinjoli, češnjak, sjeckana rajčica (iz konzerve), origano, jaje, slatko vrhnje, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol, Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u sjekač stavimo sireve riccottu, mozzarellu i pecorino, očišćeni i narezani poriluk, sjeckani luk, pinjole, protisnuti češnjak i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; Dno vatrostalne posude premažemo maslinovim uljem, dodamo sjeckanu rajčicu, origano i sve zajedno malo izmiješamo i rasporedimo po dnu posude. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i pričekamo kratko da se malo ohladi. Zatim svaki komad tjestenenine pojedinačno nadjenemo pripremljenim nadjevom, te jednu do druge slažemo na začinjenu sjeckanu rajčicu. ; U zdjeli umutimo jaja, dodamo slatko vrhnje i dobivenom smjesom prelijemo nadjevene školjke od tjestenine. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20 minuta. Gotove nadjevene školjke rasporedimo na tanjure, posipamo s još malo naribanog sira pecorina, po želji ukrasimo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.
  2. Za to vrijeme u sjekač stavimo sireve riccottu, mozzarellu i pecorino, očišćeni i narezani poriluk, sjeckani luk, pinjole, protisnuti češnjak i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
  3. Dno vatrostalne posude premažemo maslinovim uljem, dodamo sjeckanu rajčicu, origano i sve zajedno malo izmiješamo i rasporedimo po dnu posude.
  4. Kuhanu tjesteninu ocijedimo i pričekamo kratko da se malo ohladi. Zatim svaki komad tjestenenine pojedinačno nadjenemo pripremljenim nadjevom, te jednu do druge slažemo na začinjenu sjeckanu rajčicu.
  5. U zdjeli umutimo jaja, dodamo slatko vrhnje i dobivenom smjesom prelijemo nadjevene školjke od tjestenine.
  6. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20 minuta. Gotove nadjevene školjke rasporedimo na tanjure, posipamo s još malo naribanog sira pecorina, po želji ukrasimo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Rating: 4.54
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: