Pureća prsa s gljivama

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pureća prsa s gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureća prsa s gljivama.

Ako vam je već više dosta piletine na 1001 način, evo nečega sličnog, a opet dovoljno različitog. Puretina je lagana, a kad joj se dodaju dvije vrste gljiva u pomalo egzotičnom umaku, dobije se jelo koje je rado viđen gost na svakom tanjuru.

Pureća prsa s gljivama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pureća prsa s gljivama. - pureća prsa, shitake gljive, šampinjoni, češnjak, đumbir (u prahu), mladi luk, čili papričica (tucane), sezamovo ulje, umak od soje, temeljac kokošje juhe, sherry (suhog), aru prah, ulje, sol i papar, U tavi ugrijemo ulje, dodamo meso filea puretine narezano na trakice, ispržimo ga sa svih strana i stavimo na stranu.; U tavu, na masnoću od prženja, dodamo ulje sezama, šampinjone narezane na ploške debljine pola centimetra, mladi luk narezan na trakice, tucanu ljutu čili papriku, na trakice narezane gljive shitake, te uz povremeno okretanje pržimo jednu minutu. ; Zatim dodamo protisnuti češnjak, ¼ žličice đumbira u prahu i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, dodamo sojin umak, te uz stalno miješanje dodamo mješavinu povrtnog temeljca i aru praha. ; Kada se umak počeo povezivati (zgušnjavati), u tavu vratimo prženo meso, ostavimo da se sastojci dobro ugriju i poslužimo s rižom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavi ugrijemo ulje, dodamo meso filea puretine narezano na trakice, ispržimo ga sa svih strana i stavimo na stranu.
  2. U tavu, na masnoću od prženja, dodamo ulje sezama, šampinjone narezane na ploške debljine pola centimetra, mladi luk narezan na trakice, tucanu ljutu čili papriku, na trakice narezane gljive shitake, te uz povremeno okretanje pržimo jednu minutu.
  3. Zatim dodamo protisnuti češnjak, ¼ žličice đumbira u prahu i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, dodamo sojin umak, te uz stalno miješanje dodamo mješavinu povrtnog temeljca i aru praha.
  4. Kada se umak počeo povezivati (zgušnjavati), u tavu vratimo prženo meso, ostavimo da se sastojci dobro ugriju i poslužimo s rižom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: