Pužići od krumpirovog tijesta sa slaninom i lukom

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pužići od krumpirovog tijesta sa slaninom i lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pužiće od krumpirovog tijesta sa slaninom i lukom.

Pečena slanina je i carsko meso, termički obrađeno na temperaturi od 70 - 80°C, a kad njome posipamo krumpirovo tijesto i sve zajedno skuhamo u juhici, rezultat je fantastičan!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Topli kuhani krumpir ogulimo i protisnemo u zdjelu, jaja umutimo, slaninu narežemo na kockice, a luk narežemo na kolutove i odvojimo ih.
  2. U zdjelu s protisnutim krumpirom prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo i izmiješamo sastojke.
  3. Zatim dodamo umućena jaja, sjeckani peršin, posolimo i dobro izmiješamo sastojke te smjesu izradimo rukom.
  4. Kada smo dobili mekano krumpirovo tijesto, stavimo ga na stranu da odstoji 10-ak minuta. Za to vrijeme u loncu uzavremo juhu.
  5. Odležano tijesto razvaljamo na pravokutni oblik i poravnamo mu rubove.
  6. Potom tijesto premažemo umućenim jajima, posolimo ga, posipamo kockicama slanine i krušnim mrvicama te tijesto savijemo poput rolade.
  7. Nožem narežemo roladu na komade širine 4 cm i dobivene „pužiće“ stavimo u lonac s vrelom juhom i kuhamo ih 15-20 minuta.
  8. Pred kraj kuhanja u tavu, na 5-6 žlica vrućeg ulja, dodamo kolutove luka i pržimo ih do zlatno-smeđe boje.
  9. Kuhane „pužiće“rasporedimo na tanjure, prelijemo ih s malo juhe, posipamo prženim lukom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: