Quiche s porilukom

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso

Quiche je zapravo otvorena pita i dolazi iz francuske kuhinje, te je proširena svugdje u svijetu. Quiche se radi s povrćem, mesom, morskim plodovima, sirom te se može služiti topao ili hladan.

Quiche s porilukom
U našem receptu saznajte kako pripremiti quiche s porilukom
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pancetu pecite na 200°C dok ne postane hrskava.
  2. Pripremite tijesto.
  3. Iz pećnice izvadite pancetu i stavite kalup s tijestom. Pecite manje od 5 minuta.
  4. Narežite luk i poriluk. Poriluk blanširajte, a zatim mu dodajte špinat.
  5. Luk pirjajte, a zatim mu dodajte ocijeđeni poriluk i špinat.
  6. Kratko prodinstajte dok se ne sjedine, a potom dodajte i malo soli i papra.
  7. Pancetu posložite po tijestu.
  8. Izmiješajte jaja, sol, papar i muškatni oraščić. U jaja dodajte naribani sir i vrhnje.
  9. Ocijedite povrće i dodajte ga u smjesu s jajima.
  10. U kalup oprezno ulijte mješavinu jaja i povrća.
  11. Pecite 25-35 minuta na 180°C.
  12. Kada je gotovo, pustite jelo da miruje 10-ak minuta. Servirajte uz svježu salatu prelivenu vinaigrette umakom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 13
Rating: 3.54
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: