Rafaelo torta

  • 100 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Srednje zahtjevno
  • Sadrži jaja i mlijeko

Ako ste ikada probali popularne Rafaelo kuglice odmah ćete prepoznati okus ove sočne torte. A kada ju ukrasite kokosovim mrvicama, koje podsjećaju na snježne pahulje, postat će idealan zimski desert.

rafaelo-torta
Rafaelo torta
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 58
Rating: 4.52
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti Rafaelo tortu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
Priprema biskvita
  1. Zagrijte pećnicu na 175°C.
  2. Umutite jaja, ekstrakt badema i šećer, a zatim miješajte dok ne smjesa ne postigne trostruko veći volumen.
  3. Brašno podijelite na tri dijela, a zatim dio po dio dodajte smjesi. Budite pažljivi kako previše miješanja ne bi uništilo teksturu kreme.
  4. Dobivenu smjesu prebacite u kalup za pečenje (22 cm) i pecite 30-ak minuta.
Priprema kreme
  1. Pomiješajte krem sir s maslacem i kondenziranim mlijekom. Dodajte kokosove mrvice i mlijeko u prahu, a zatim nastavite miješati dok se svi sastojci ne povežu.
Slaganje torte
  1. U maloj zdjeli pomiješajte mlijeko i kondenzirano mlijeko.
  2. Biskvit prerežite na tri dijela (vodoravno), a zatim svaki komad premažite dobivenom smjesom od mlijeka.
  3. Na svaki komad biskvita nanesite kremu i pospite mljevenim bademima i vanila keksićima.
  4. Na kraju premažite tortu ostatkom kreme i po želji ukrasite kokosovim mrvicama i Rafaelo kuglicama.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 58
Rating: 4.52
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: