Ragu od bijelog graha i morskih kozica

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Ragu od bijelog graha i morskih kozica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ragu od bijelog graha i morskih kozica.

Grah u pikantnom umaku od rajčice, češnjaka, meda i vina zvuči „za pet“. Ali ako mu još dodamo i pržene repove morskih kozica, zvuči još bolje. Možda za „5+“? Probajte, i sami ocijenite.

Ragu od bijelog graha i morskih kozica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ragu od bijelog graha i morskih kozica. - bijeli grah (iz konzerve), repovi morskih kozica (očišćenih), pelati rajčice (ocijeđene), mini rajčica, luk, češnjak, bijelo vino, med, mljevena crvena paprika, majčina dušica, parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak i pržimo dok luk ne omekša. Zatim dodamo med, ulijemo bjelo vino i kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Potom dodamo pelati rajčice narezane na trakice širine jednog centimetra, prepolovljene mini rajčice, mljevenu ljutu crvenu papriku, promiješamo i pirjamo 2-3 minute.; Kada se povrće dobro ugrijalo, dodamo bijeli grah, začinimo solju i paprom, dodamo nekoliko listića majčine dušice, ulijemo malo maslinovog ulja, malo vode, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 5 minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo očišćene repove morskih kozica i pržimo s obje strane, po prilici, dvije minute i maknemo s vatre. ; Na tanjur stavimo ragu, po njemu složimo pržene repove kozica, posipamo naribanim parmezanom, ukrasimo s par listića majčine dušice i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak i pržimo dok luk ne omekša. Zatim dodamo med, ulijemo bjelo vino i kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute.
  2. Potom dodamo pelati rajčice narezane na trakice širine jednog centimetra, prepolovljene mini rajčice, mljevenu ljutu crvenu papriku, promiješamo i pirjamo 2-3 minute.
  3. Kada se povrće dobro ugrijalo, dodamo bijeli grah, začinimo solju i paprom, dodamo nekoliko listića majčine dušice, ulijemo malo maslinovog ulja, malo vode, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 5 minuta.
  4. Za to vrijeme u zasebnu tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo očišćene repove morskih kozica i pržimo s obje strane, po prilici, dvije minute i maknemo s vatre.
  5. Na tanjur stavimo ragu, po njemu složimo pržene repove kozica, posipamo naribanim parmezanom, ukrasimo s par listića majčine dušice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: