Rajčice nadjevene na alžirski način

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Rajčice nadjevene na alžirski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rajčice nadjevene na alžirski način.

Rajčica je jedna od najpopularnijih namirnica na svjetu, a najviše se konzumira na Mediteranu. Pogledajmo u priloženom dokumentarnom filmu kako ju pripremaju žitelji mediterana iz Alžira.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sok od limuna iscijedimo, patlidžan očistimo i narežemo na kockice, rajčice očistimo i izdubimo, listiće mente nasjeckamo, a češnjak protisnemo.
  2. U zdjelu s hladnom vodom ulijemo sok od limuna, dodamo kockice patlidžana i ostavimo da odstoji 15-ak minuta.
  3. Za to vrijeme izdubljene rajčice začinimo sjeckanom mentom, solju i paprom, te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta.
  4. Rajčice izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se ohlade, a kockice patlidžana ocijedimo.
  5. Zatim u tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezani patlidžan i pržimo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući i dodajući ulje.
  6. Nakon 10-ak minuta dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre.
  7. Prženim kockicama patlidžana nadjenemo rajčice, rasporedimo ih na tanjure, posipamo s još malo sjeckanog peršina i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: