Ravioli s bundevom i svježim krem sirom

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Ravioli s bundevom i svježim krem sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti raviole s bundevom i svježim krem sirom.

Postoje ravioli punjeni svim i svačim, ali ako pogledate naš video naučiti ćete kako ih nadjenuti bundevom i uživati u njima.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U multipraktik stavimo sol, brašno, jaje, ulijemo žlicu maslinovog ulja i kratko izmiješamo. Zatim dodamo dva jaja i dalje miješamo dok se ne počne oblikovati smjesa.
  2. Potom smjesu premjestimo na radnu površinu, i rukama je gnječimo 10-ak minuta dok ne dobijemo glatko i elastično tijesto. Gotovo tijesto poklopimo i ostavimo da odstoji jedan sat na sobnoj temparaturi.
  3. Za to vrijeme bundevu očistimo, narežemo na kockice, i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 120°C, jedan sat.
  4. Odležalo tijesto položimo na pobrašnjenu dasku i razvaljamo ga na debljinu tri milimetra. Zatim okruglim rezačem za tijesto izrežemo krugove, a višak tijesta maknemo.
  5. U zdjelu sa svježim krem sirom protisnemo pečenu bundevu, dodamo naribani parmezan, ulijemo liker od badema, posolimo i izmiješamo sastojke.
  6. Dobivenom smjesom nadjenemo krugove tijesta, rubove im premažemo s malo vode, preklopimo ih i vilicom utisnemo rubove.
  7. Tako pripremljene raviole stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, 15-ak minuta.
  8. Za to vrijeme, u zagrijanu tavu stavimo polovicu maslaca, ulijemo juhu i pričekamo da se maslac rastopi.
  9. Potom dodamo mješavinu tartufa i maslina, promiješamo, ugasimo vatru i umiješamo preostali maslac da završimo umak.
  10. Kuhane raviole ocijedimo, stavimo u zdjelu i prelijemo s malo maslinovog ulja.
  11. Na tanjure stavimo umak, preko njega složimo raviole i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: