Ričet s mahunama

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Ričet s mahunama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ričet s mahunama.

Mahune, kao i ostale mahunarke, su vrlo hranjive zbog velikog udjela ugljikohidrata i bjelančevina, a uz dodatak ričeta ili ječmene kaše dobiti ćete cjelovit, ukusan i zdrav obrok.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ječmenu kašu stavimo u zdjelu, prelijemo ju vodom i ostavimo da se moči 60 minuta, mahune očistimo, operemo i narežemo komade duljine 3 centimetra, a luk nasjeckamo.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo mahune i kuhamo ih 5-6 minuta, potom ih stavimo u ledenu vodu kako bi zadržale svježu zelenu boju i ostale hrskave, a zatim ih ocijedimo.
  3. U ugrijani lonac stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
  4. Zatim dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. Za to vrijeme ocijedimo ječmenu kašu.
  5. Nakon 3-4 minute prženja dodamo ocijeđenu ječmenu kašu i kratko ju pržimo da upije dio masnoće.
  6. Potom dodamo majčinu dušicu, ulijemo malo povrtne juhe, i kuhamo poput rižota, stalno miješajući i dodavajući juhu dok ječmena kaša ne omekša.
  7. Nakon 20-ak minuta kuhanja ričet začinimo mljevenim čilijem, dodamo mahune, ulijemo malo maslinovog ulja, nježno izmiješamo sastojke, poklopimo, maknemo s vatre i ostavimo da odstoji 4-5 minuta.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.91
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: