Rigatoni s mladim bobom i kobasicom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Rigatoni s mladim bobom i kobasicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rigatone s mladim bobom i kobasicom.

Evo jednog recepta koji bi bilo pametno zabilježiti i isprobati u nadolazećim jesenskim danima. Sad kad je sunce već malo slabije i temperature na termometru pokazuju naznaku padanja, tanjur tjestenine s bobom i kobasicama olakšat će Vam čežnju za minulim ljetnim danima.

Rigatoni s mladim bobom i kobasicom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rigatone s mladim bobom i kobasicom. - tjestenina ((rigatoni ili penne)), kobasica, pasirana rajčica, koncentrat rajčice, mesna kocka ((temeljac)), bob (mladog (svježeg ili smrznutog)), poriluk, mediteranske trave, parmezan, maslinovo ulje, sol i papar, U lonac s dosta slane vrele vode, po uputama na pakiranju, skuhamo tjesteninu i ocijedimo. ; Kobasicu prerežemo po duljini i narežemo na pola centimetra debele kriške. ; U zdjelu stavimo pasiranu rajčicu, koncentrat rajčice, mesni temeljac, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo ocijeđenu tjesteninu, bob, malo maslinovog ulja, narezanu mesnu kobasicu, poriluk narezan na kolutiće, začinimo mediteranskim travama i izmiješamo sastojke. ; Sve zajedno premjestimo u vatrostalnu posudu, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 15-20 minuta. ; Zapečene rigatone stavimo na tanjure, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac s dosta slane vrele vode, po uputama na pakiranju, skuhamo tjesteninu i ocijedimo.
  2. Kobasicu prerežemo po duljini i narežemo na pola centimetra debele kriške.
  3. U zdjelu stavimo pasiranu rajčicu, koncentrat rajčice, mesni temeljac, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo sastojke.
  4. Zatim dodamo ocijeđenu tjesteninu, bob, malo maslinovog ulja, narezanu mesnu kobasicu, poriluk narezan na kolutiće, začinimo mediteranskim travama i izmiješamo sastojke.
  5. Sve zajedno premjestimo u vatrostalnu posudu, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 15-20 minuta.
  6. Zapečene rigatone stavimo na tanjure, posipamo naribanim parmezanom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.78
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: