Riža s tri vrste sira

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Riža s tri vrste sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižu s tri vrste sira.

Znali smo da postoji tjestenina s tri vrste sira, ali da se i riža može pripremiti s tri vrste sira nismo bili sigurni. Stoga smo pokušali i uspjeli. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jaja umutimo, punomasni sir naribamo, a dimljeni narežemo na tanke kriške.
  2. U vrelu i posoljenu vodu dodamo rižu i kuhamo ju 15 minuta.
  3. Za to vrijeme vatrostalnu posudu premažemo manjim dijelom maslaca.
  4. Kad riža upije vodu od kuhanja, lonac maknemo s vatre, a rižu začinimo muškatnim oraščićem i bijelim paprom, te dobro promiješamo.
  5. Zatim polovicu riže rasporedimo u vatrostalnu posudu, posipamo ju naribanim sirom, prekrijemo kriškama dimljenog sira, posipamo manjim dijelom parmezana i prekrijemo preostalom rižom.
  6. Potom u zdjelicu s umućenim jajima dodamo preostali parmezan i izmiješamo sastojke.
  7. Dobivenu smjesu rasporedimo preko riže, preko svega stavimo prostale komadiće maslaca i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-15 minuta.
  8. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: