Rizi bizi na crveno

  • 35 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Rizi bizi na crveno
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rizi bizi na crveno.

Poznato jelo rizi bizi, koje se može poslužiti kao prilog raznim mesnim i ribljim jelima, a može se poslužiti i kao samostalan obrok, pripremili smo na način da smo dodali malo rajčica i time mu poboljšali okus i „obojili“ ga u crveno. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mini rajčice prepolovimo i odstranimo im tvrdi dio, a luk i češnjak nasjeckamo.
  2. U posudu sjekača stavimo prepolovljene rajčice, dodamo sjeckani luk i češnjak, posolimo, ulijemo polovicu juhe, izradimo sastojke u sjekaču i dobivenu jednoličnu smjesu premjestimo u vrč.
  3. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo rižu i pržimo ju 2-3 minute, da upije dio masnoće.
  4. Zatim ulijemo preostalu juhu i smjesu od rajčica i luka, posolimo, promiješamo i kad zavri poklopimo te kuhamo na laganoj vatri, po uputama na pakiranju.
  5. Kada je riža kuhana, dodamo ocijeđeni grašak iz konzerve, promiješamo sastojke, tavu maknemo s vatre, poklopimo ju i ostavimo da odstoji 2-3 minute.
  6. Jelo rasporedimo na tanjure, pokapamo s malo maslinovog ulja, začinimo svježe mljevenim paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 41
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:35minuta

Najnovije zanimljivosti: