Rižoto s vrganjima

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Rižoto od vrganja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s vrganjima.

Vrganji su namirnica koja ima široku primjenu. S njima možemo pripremati fritaje, razne umake, pirjati ih itd. Mogu se koristiti svježi i sušeni. Ali možemo napraviti i rižoto, i to ne bilo kakav, već šampiona među rižotima!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sušene vrganje stavimo u zdjelu s vodom i ostavimo ih da se namaču jedan sat.
  2. Namočene vrganje ocijedimo, narežemo na komade, vodu sačuvamo, a luk nasjeckamo.
  3. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša. Zatim dodamo narezane vrganje, promiješamo, te i njih pržimo povremeno miješajući.
  4. Nakon jedne minute prženja ulijemo bijelo vino, izmiješamo sastojke i pričekamo da vino napola ispari.
  5. Potom dodamo rižu, dobro promiješamo sastojke i sve zajedno kratko pržimo dalje.
  6. Kad riža upije tekućinu, prelijemo ju s malo vode u kojoj su se namakali vrganji i povremeno miješajući kuhamo dok riža ne upije tekućinu.
  7. Zatim rižu začinimo povrtnim dodatkom jelima i nastavimo je kuhati stalno miješajući i podlijevajući vrelom vodom, do željene tvrdoće.
  8. Nakon 15-ak minuta kuhanja, rižoto maknemo s vatre, prelijemo ga s malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani peršin, promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji tri, četiri minute.
  9. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 49
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: