Rižoto s bundevom i gljivama

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Rižoto s bundevom i gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s bundevom i gljivama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Muškatnu bundevu očistimo tako da joj odrežemo gornji i donji dio, nožem ju ogulimo i žlicom joj izvadimo mekani dio. Zatim muškatnu bundevu narežemo na kockice veličine poprilici 1.5 cm.
  2. Sada nasjeckamo luk, dodamo ga u tavu na ugrijano ulje i posolimo. Na luk odmah zatim dodamo narezanu bundevu i sastojke miješajući pirjamo na srednje jakoj vatri.
  3. Kada je luk omekšao preko sastojaka stavimo rižu i po potrebi ulijemo ulje. Miješajući kratko propržimo i rižu, a nakon poprilici 2 minute češnjak narežemo na listiće i dodamo ga u tavu.
  4. Čim češnjak počne puštati miris u lonac ulijemo suho bijelo vino, začinimo muškatnim oraščićem i posolimo.
  5. Kada riža počne upijati tekućinu rižoto nastavimo kuhati podlijevajući temeljcem i stalno miješajući. Rižoto kuhamo dok riža ne postane aldente.
  6. Nakon poprilici 10 minuta kuhanja, narežemo vrganje i dodamo ih u rižu. Nakon 20 minuta kuhanja ugasimo vatru i rižotu dodamo kockice maslaca.
  7. Zatim dimljenom siru skinemo koricu, mekani dio naribamo preko rižota i nježno umiješamo. Zatim lonac poklopimo i ostavimo 2-3 minute da odstoji.
  8. Nakon tri minute jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Rating: 3.71
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: