Rižoto s pancetom, porilukom i šparogama

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Rižoto s pancetom, porilukom i šparogama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s pancetom, porilukom i šparogama.

Šparoge su niskokalorične, bogate mineralima, vitaminima i vlaknima što ih čini idealnom namirnicom za sve koji se žele zdravo hraniti i održavati vitku liniju, a uz ovako pripremljen rižoto s pancetom, porilukom i šparogama, to zaista neće biti teško.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šparogama odstranimo donji tvrdi dio i vrhove, srednji dio prepolovimo po duljini i narežemo na komade veličine 5 cm, bijeli dio mladog luka također prerežemo po duljini i sitno narežemo, a pancetu nasjeckamo.
  2. Narezane šparoge s vrhovima, stavimo u lonac s vrelom juhom i kuhamo ih 5-6 minuta. Zatim šparoge izvadimo iz juhe, ocijedimo ih u situ i uronimo u ledenu vodu, kako bi zaustavili proces kuhanja te da šparoge zadrže svježu zelenu boju.
  3. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezani poriluk i sjeckanu pancetu, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon 3-4 minute dodamo sušenu majčinu dušicu, prelijemo s cca. 200 ml vruće juhe, promiješamo i kuhamo dok juha ne ispari.
  5. Potom dodamo rižu i pržimo ju 2-3 minute. Kada je riža upila dio masnoće protisnemo češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo vino i kuhamo stalno miješajući. Nakon 2-3 minute, kad vino napola ispari, nastavimo kuhati rižoto povremeno podlijevajući juhom, i miješajući, 16-17 minuta.
  6. Zatim dodamo narezane šparoge i maslac, sastojke dobro izmiješamo, tavu maknemo s vatre, poklopimo ju i ostavimo da odstoji 2-3 minute.
  7. Gotovi rižoto rasporedimo na tanjure, popaprimo, posipamo naribanim parmezanom, ukrasimo prokuhanima vrhovima šparoga i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: