Rižoto s rajčicom i pečenom paprikom

  • 40 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Rižoto s rajčicom i pečenom paprikom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s rajčicom i pečenom paprikom.

Ispravno pripremljen rižoto je kremast, ali i riža nije potpuno kuhana već „al dente“, a uz dodatak svježih rajčica i pečene paprike rezultat će biti neobično ukusan obrok.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Rajčice operemo, očistimo i narežemo na kockice, luk nasjeckamo, češnjak narežemo na listiće, a papriku na komadiće.
  2. U tavu na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu papriku, posolimo, promiješamo i pržimo 2-3 minute, dok luk malo ne omekša.
  3. Zatim dodamo rižu i miješajući ju pržimo da upije dio masnoće.
  4. Nakon 2-3 minute dodamo listiće češnjaka i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, promiješamo i pirjamo 1-2 minute.
  5. Potom ulijemo malo vruće povrtne juhe, promiješamo i rižu kuhamo, stalno miješajući i povremeno podlijevajući juhom.
  6. Nakon 7-8 minuta dodamo mrvljene peperoncine, kockice rajčica, promiješamo i kuhamo još 7-8 minuta, podlijevajući juhom i stalno miješajući.
  7. Na kraju tavu maknemo s vatre, dodamo sjeckani peršin, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji 2-3 minute.
  8. Rižoto je gotov i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: