Rižoto s tikvicom, limunom i tunom

  • 60 min
  • 4-6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Rižoto s tikvicom, limunom i tunom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s tikvicom, limunom i tunom.
Upute po koracima:
  1. Povrtnu juhu ulijemo u lonac i držimo je na toplom.
  2. Očišćeni ljubičasti luk narežemo na kockice, stavimo u tavu na maslac i pržimo na laganoj vatri. Očišćene režnjeve češnjaka usitnimo i stavimo preko luka.
  3. Kad je povrće omekšalo u tavu ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo rižu i sve zajedno miješamo kako bi riža upila masnoću od prženja. Potom dodamo sok od limuna i polako polijevamo povrtnom juhom te kuhamo 15-min miješajući.
  4. Zatim narežemo tikvicu, dodamo je u rižoto te nastavimo dalje kuhati slano polijevajući i miješajući. Nakon 17-18 min rižoto je gotov. U rižoto dodamo sjeckani svježi peršin, ostatak maslaca i tunu iz konzerve ulijemo malo maslinovog ulja i po želji začinimo talijanskom mješavinom začina. Rižoto poklopimo i stavimo da odstoji 2-3 minute.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: