Rižoto s tunjevinom alla limone

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Rižoto s tunjevinom alla limone
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s tunjevinom alla limone.

Tunjevina je bogata fosforom, koji kontrolira ravnotežu živčanog sustava, te zajedno s kalcijem pridonosi zdravlju kostiju i zubiju, a dodavši je u rižoto aromatiziran limunom napravili smo pravo malo remek djelo.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Limunovu koricu naribamo, sok limuna iscijedimo, a luk nasjeckamo.
  2. U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo polovicu maslaca i pričekamo da se maslac rastopi.
  3. Zatim dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon 3-4 minute dodamo rižu i pržimo ju 2-3 minute, stalno miješajući, da upije dio masnoće.
  5. Potom protisnemo češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo limunov sok, promiješamo i kad riža upije tekućinu nastavimo je kuhati do željene tvrdoće, podlijevajući juhom i stalno miješajući.
  6. Nakon 15-ak minuta tavu maknemo s vatre, dodamo preostali maslac, natrgamo komade tunjevine, dodamo naribanu limunovu koricu, sjeckani peršin, prelijemo s malo maslinovog ulja, nježno izmiješamo sastojke, poklopimo i ostavimo da odstoji 2-3 minute.
  7. Rižoto rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.91
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: