Salata od plodova mora s tikvicama

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Salata od plodova mora s tikvicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od plodova mora s tikvicama.

Kad se živa u termometru podigne nebu pod oblake, nikome nije želja provoditi sate i sate za štednjakom. A opet... treba nešto pojesti... i to kvalitetno po mogućnosti... Tu na scenu stupa naša salata od plodova mora i tikvica – jednostavan i zdrav obrok za vrele ljetne dane.

Salata od plodova mora s tikvicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od plodova mora s tikvicama. - kozice ((očišćenih repova)), školjke prnjavice, tikvice, mini rajčica, bosiljak (svježeg), pasta od srdela, limun, maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega školjke smo očistili, a mini rajčice i tikvice smo narezali. ; U zdjelu s limunovim sokom ulijemo maslinovo ulje, dodamo pastu od srdela, na trakice narezane listove bosiljka, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke. ; U tavu, na vruće maslinovo ulje, dodamo narezane rajčice i tikvice i pržimo ih dok ne omekšaju. ; Pred kraj prženja povrće posolimo, dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše povrće premijestimo u posudu za posluživanje. ; U tavu, na masnoću od prženja, ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo repove kozice i meso školjaka, te pržimo dvije do tri minute. ; Pržene repove kozice i meso školjaka stavimo preko prženog povrća, prelijemo pripremljenim preljevom, ohladimo u hladnjaku i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega školjke smo očistili, a mini rajčice i tikvice smo narezali.
  2. U zdjelu s limunovim sokom ulijemo maslinovo ulje, dodamo pastu od srdela, na trakice narezane listove bosiljka, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke.
  3. U tavu, na vruće maslinovo ulje, dodamo narezane rajčice i tikvice i pržimo ih dok ne omekšaju.
  4. Pred kraj prženja povrće posolimo, dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše povrće premijestimo u posudu za posluživanje.
  5. U tavu, na masnoću od prženja, ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo repove kozice i meso školjaka, te pržimo dvije do tri minute.
  6. Pržene repove kozice i meso školjaka stavimo preko prženog povrća, prelijemo pripremljenim preljevom, ohladimo u hladnjaku i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.83
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: