Salata od šparoga i morskih kozica

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Salata od šparoga i morskih kozica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od šparoga i morskih kozica.

Šparoge su krenule i treba ugrabiti svaku priliku da ih se iskoristi u toliko kratkoj sezoni. Tako osim klasičnih, uvijek dobro dođe i pokoji novi recept. Ova će Vam salata cijele godine biti na umu i sigurni smo da ćete dogodine prve šparoge smjestiti upravo u nju!

Salata od šparoga i morskih kozica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od šparoga i morskih kozica. - šparoge, repovi morskih kozica (očišćenih), morske kozice, jogurt, mileram, senf (dijon), bijeli vinski ocat, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol, Šparoge očistimo, operemo i kuhamo u vreloj i posoljenoj vodi po prilici 10-ak minuta.; Kuhane šparoge (ne smiju biti premekane) izvadimo iz vrele vode, ocijedimo i premjestimo u zdjelu s ledenom vodom kako bi zadržale čvrstoću i lijepu zelenu boju. ; U tavi na malo maslinovog ulja dodamo neočišćene morske kozice i pržimo ih sa svake strane 2-3 minute. ; Zatim u tavu dodamo očišćene repove morskih kozica, te sve zajedno na laganoj vatri i povremeno okrećući, pržimo još toliko. ; U zdjelu stavimo jogurt, dodamo mileram, dijon senf, ocat, nekoliko kapi maslinovog ulja, malo posolimo i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Na tanjure na kojima ćemo poslužiti salatu rasporedimo ohlađene kuhane šparoge, prelijemo ih pripremljenim umakom, preko njega stavimo pržene očišćene repove morskih kozica, te svaki tanjur ukrasimo prženom morskom kozicom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šparoge očistimo, operemo i kuhamo u vreloj i posoljenoj vodi po prilici 10-ak minuta.
  2. Kuhane šparoge (ne smiju biti premekane) izvadimo iz vrele vode, ocijedimo i premjestimo u zdjelu s ledenom vodom kako bi zadržale čvrstoću i lijepu zelenu boju.
  3. U tavi na malo maslinovog ulja dodamo neočišćene morske kozice i pržimo ih sa svake strane 2-3 minute.
  4. Zatim u tavu dodamo očišćene repove morskih kozica, te sve zajedno na laganoj vatri i povremeno okrećući, pržimo još toliko.
  5. U zdjelu stavimo jogurt, dodamo mileram, dijon senf, ocat, nekoliko kapi maslinovog ulja, malo posolimo i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
  6. Na tanjure na kojima ćemo poslužiti salatu rasporedimo ohlađene kuhane šparoge, prelijemo ih pripremljenim umakom, preko njega stavimo pržene očišćene repove morskih kozica, te svaki tanjur ukrasimo prženom morskom kozicom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 32
Rating: 4.38
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: