Salata od špinata

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Salata od špinata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od špinata.

Zdrav i potpun, lagan obrok ono je što Vam današnji recept nudi. Špinat u kombinaciji s tvrdo kuhanim jajima zadovoljit će potrebe Vašeg organizma za brojnim vitaminima i mineralima, a pri tome od Vas ne zahtijeva cjelodnevno stajanje uz štednjak. Može li bolje?

Salata od špinata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od špinata. - špinat (mladog), jaje, slanina, luk, šećer, vinski ocat, senf, parmezan, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega u lonac s vrelom vodom stavimo jaja i kuhamo ih po prilici 15-ak minuta. ; Za to vrijeme slaninu narežemo na tanke trakice, popržimo u tavi bez masnoće i stavimo na stranu da se ohladi.; Špinatu odstranimo peteljke, očistimo ga, operemo, te dobro ocijedimo i osušimo. Kuhana jaja očistimo od ljuske, te svako jaje prepolovimo. ; U zdjelu stavljamo kuhane žumanjke koje smo izvadili iz bjelanjaka, a same bjelanjke narežemo na trakice. ; U zdjelu sa žumanjcima ulijemo 50 ml maslinovog ulja, vinski ocat, dodamo senf, šećer, posolimo, popaprimo i sve zajedno izradimo vilicom da zgnječimo žumanjke, te pjenjačom izradimo u jednoličnu smjesu. ; Zatim u zdjelu dodamo špinat, sve zajedno malo izmiješamo, dodamo na trakice narezan luk i bjelanjak, te još jednom izmiješamo sastojke. ; Gotovu salatu složimo na tanjure, posipamo prženim trakicama slanine, naribanim parmezanom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega u lonac s vrelom vodom stavimo jaja i kuhamo ih po prilici 15-ak minuta.
  2. Za to vrijeme slaninu narežemo na tanke trakice, popržimo u tavi bez masnoće i stavimo na stranu da se ohladi.
  3. Špinatu odstranimo peteljke, očistimo ga, operemo, te dobro ocijedimo i osušimo. Kuhana jaja očistimo od ljuske, te svako jaje prepolovimo.
  4. U zdjelu stavljamo kuhane žumanjke koje smo izvadili iz bjelanjaka, a same bjelanjke narežemo na trakice.
  5. U zdjelu sa žumanjcima ulijemo 50 ml maslinovog ulja, vinski ocat, dodamo senf, šećer, posolimo, popaprimo i sve zajedno izradimo vilicom da zgnječimo žumanjke, te pjenjačom izradimo u jednoličnu smjesu.
  6. Zatim u zdjelu dodamo špinat, sve zajedno malo izmiješamo, dodamo na trakice narezan luk i bjelanjak, te još jednom izmiješamo sastojke.
  7. Gotovu salatu složimo na tanjure, posipamo prženim trakicama slanine, naribanim parmezanom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 3.91
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: