Šaltibarščiai – litvanska hladna juha od cikle i jogurta

  • 100 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Šaltibarščiai - litvanska hladna juha od cikle i jogurta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šaltibarščiai - litvansku hladnu juhu od cikle i jogurta.

Betacyanin je pigment, koji cikli daje karakterističnu crvenu boju i apsorbira se u krv te povećava njenu sposobnost prenošenja kisika i do 400%. Sada kad smo naučili nešto o hranjivim svojstvima cikle mogli bi pogledati kako se priprema ova juha i to bez kuhanja!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ciklu stavimo u lonac s vodom, poklopimo i kad zavri kuhamo 90 minuta.
  2. Kuhanu ciklu ocijedimo, ohladimo, ogulimo i narežemo na kockice, zeleni dio mladog luka narežemo na kolutiće, krastavac ogulimo, izvadimo mu mekanu sredinu i narežemo ga na kockice, a jaja skuhamo na tvrdo, ogulimo ih i također narežemo na kockice.
  3. Narezanu ciklu premjestimo u prikladnu zdjelu, posolimo je, ulijemo jogurt i štapnim mikserom izradimo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu boju.
  4. Zatim zdjelu poklopimo i stavimo u hladnjak da se malo ohladi.
  5. Rashlađenu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo kockicama jaja i krastavca te kolutićima mladog luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 3.6
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: