Šampinjoni portabella iz pećnice s nadjevom od sira

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Šampinjoni portabella iz pećnice s nadjevom od sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šampinjone portabella iz pećnice s nadjevom od sira.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Limun prerežemo popola i jednu polovicu iscijedimo. Ocijeđeni sok zatim prelijemo u zdjelicu, preko soka od limuna ulijemo maslinovo ulje, protisnemo režnjeve češnjaka, dodamo svježe sjeckani peršin i kapare.
  2. Zatim sastojke malo posolimo i začinimo svježe mljevenim paprom, a na kraju umiješamo krušne mrvice da umak malo ugusti.
  3. Šampinjone portabella sada pripremimo na način da iz sredine istrgnemo stapku, zatim ih nadjevamo pripremljenom smjesom i polažemo u vatrostalnu posudu.
  4. Kada smo posložili šampinjone još malo ih pokapamo maslinovim uljem, prekrijemo aluminijskom folijom i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
  5. Nakon 20-ak minuta, šampinjone smo izvadili iz pećnice i ostavimo ih još malo pokrivenima. Za kraj ćemo napraviti nadjev.
  6. U čistu zdjelu stavimo svježi sir s vrhnjem, dodamo rastopljeni maslac i sastojke dobro izmiješamo. Sada, po želji, sir i maslac začinimo solju i nadjev je gotov.
  7. Jelo možemo poslužiti tako da na tanjur stavimo gljive iz pećnice koje zatim prelijemo umakom od pečenja i uz njih poslužimo kravlji sir s maslacem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.78
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: