Šampinjoni punjeni sirom

  • 45 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa

Punjeni šampinjoni trebali bi biti na repertoaru svakog kuhara. Jednostavni su za pripremu, odličan su dodatak svim okupljanjima i zabavama, a kombinacije na koje ih možete pripremiti su beskrajne.

punjeni-sampinjoni
Šampinjoni punjeni sirom
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 54
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti šampinjone punjene sirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Zagrijte pećnicu na 175°C. Pripremite masni papir za pečenje.
  2. Gljive očistite vlažnim papirnatim ručnikom. Pažljivo uklonite stabljike te ih narežite na komadiće, no pazite da uklonite njihove tvrde krajeve.
  3. Na srednje jakom plamenu zagrijte ulje, a zatim dodajte češnjak i narezane stabljike. Pržite dok sva vlaga ne nestane, pazeći da ne prepržite češnjak. Kada je gotovo ostavite po strani da se ohladi.
  4. Kad se češnjak i stabljike ohlade, umiješajte krem sir, parmezan, crni papar, luk u prahu i mljevenu crvenu papriku. Mješavina bi trebala biti jako gusta.
  5. Koristeći malu žličicu napunite gljive mješavinom i posložite ih na lim za pečenje.
  6. Pecite 20 minuta, odnosno dok gljive ne postanu vrele i počnu zadržavati tekućinu u sebi.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 54
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: