Šaran s pikantnim umakom iz pećnice

  • 90 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Šaran s pikantnim umakom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šarana s pikantnim umakom iz pećnice.

Šaran je jedna od najrasprostranjenih slatkovodnih riba i može ga se naći u Europi, Sjevernoj Americi, Aziji, nekim djelovima Afrike, ali i u našoj kuhinji. Preliven pikantnim umakom i zapečen u pećnici je dovoljan razlog da se nađe i u vašoj kuhinji.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk i papriku očistimo i nasjeckamo, a peperoncine izmrvimo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk i papriku, protisnemo češnjak, promiješamo i pržimo dok ne omekšaju.
  3. Nakon 2-3 minute naribamo malo limunove korice, dodamo šećer, mrvljene peperoncine, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari.
  4. Zatim ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo sjeckani peršin, posolimo, promiješamo i maknemo s vatre.
  5. Dno lima za pečenje nauljimo i na njega položimo šarana.
  6. Potom šarana poprečno zarežemo 4-5 puta s gornje strane, posolimo ga, prelijemo s malo ulja, prekrijemo umakom od rajčice i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 60-ak minuta.
  7. Pečenog šarana izvadimo iz pećnice, narežemo ga na komade i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: