Šaran u tamnom pivu

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Šaran u tamnom pivu
Saznajte kako pripremiti šarana u tamnom pivu u našem video receptu.

Vjerovali ili ne, šarana ima više od 2000 vrsta. Koju vrstu odabrati za ovo jelo? Obični šaran je sasvim dobar. Najbolji su oni do dvije godine stari i teški 1-2 kilograma, a najbolji su između proljeća i jeseni, jer se po zimi udebljaju pa su manje ukusni.

Šaran u tamnom pivu - Saznajte kako pripremiti šarana u tamnom pivu u našem video receptu. - riba šaran (očišćene), pivo (tamnog), maslac, luk, peršin (kosanog), poriluk, lovorov list, klinčić, paprenjaci, šećer, ocat, sok od limuna, ulje, sol i papar, Šarana (bez glave i peraja) dobro operemo, isiječemo na 4 dijela, posolimo i paprimo. ; Sitno kosani luk pirjamo dok ne dobije zlatno žutu boju. ; Dodamo poriluk i peršin te pirjamo 2 do 3 minute. Dodamo komade šarana i pirjamo još 5 minuta, dolijemo pivo i dodamo lovorov list, klinčić, kolačiće paprenjaka. Poklopimo i kuhamo na laganoj vatri otprilike 20 minuta. ; U posebnoj tavici rastopimo šećer i prelijemo ga octom i limunovim sokom. ; Dodamo umaku sa šaranom i po potrebi zgusnemo sa malo jestivog škroba.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šarana (bez glave i peraja) dobro operemo, isiječemo na 4 dijela, posolimo i paprimo.
  2. Sitno kosani luk pirjamo dok ne dobije zlatno žutu boju.
  3. Dodamo poriluk i peršin te pirjamo 2 do 3 minute. Dodamo komade šarana i pirjamo još 5 minuta, dolijemo pivo i dodamo lovorov list, klinčić, kolačiće paprenjaka. Poklopimo i kuhamo na laganoj vatri otprilike 20 minuta.
  4. U posebnoj tavici rastopimo šećer i prelijemo ga octom i limunovim sokom.
  5. Dodamo umaku sa šaranom i po potrebi zgusnemo sa malo jestivog škroba.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: