Savijača od mljevenog mesa

  • 80 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Savijača od mljevenog mesa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču od mljevenog mesa.

Savijača ili štrudla je tanko tijesto sa slatkim ili slanim nadjevom, ispečeno u pećnici. U ovom slučaju odlučili smo se za ukusnu „slanu“ savijaču od mljevenog mesa s povrćem. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk i stabljiku celera nasjeckamo, papriku narežemo na kockice, mini rajčice na četvrtine, a jaja umutimo.
  2. U duboku tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i celerovu stabljiku, kockice paprike, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 3-4 minute.
  3. Zatim dodamo mljeveno meso i pržimo ga miješajući i usitnjavajući vilicom da postane zrnasto.
  4. Nakon 6-7 minuta, a prije nego ispari tekućina koju meso ispusti, dodamo koncentrat rajčice, narezane mini rajčice, začinimo solju i paprom, promiješamo i pirjamo još 10-15 minuta.
  5. Potom mljeveno meso maknemo s vatre i pričekamo da se malo ohladi, a za to vrijeme listove za savijače rasprostremo na radnu površinu, a gornji list premažemo mješavinom vode i malo ulja.
  6. Rashlađeni nadjev od mljevenog mesa rasporedimo po premazanom listu tijesta i od tri kore savijemo savijaču te postupak ponovimo s preostalim sastojcima.
  7. Dobivene savijače premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo ih mješavinom vode i ulje te umućenim jajetom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30 minuta.
  8. Pečenu savijaču izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi, a potom ju narežemo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.82
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: