Šećerni keksi s pekmezom

  • 180 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Šećerni keksi s pekmezom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šećerne kekse s pekmezom.

Sigurno naše bake i majke u ove predblagdanske dane smišljaju kakvim će nas slasticama iznenaditi. Pogledajte naš recept i iznenadite vi njih ovim ukusnim keksima.

Šećerni keksi s pekmezom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti šećerne kekse s pekmezom. - maslac, šećer, jaje, namjensko brašno, prašak za pecivo, sol, pekmez od šljiva, šećer u prahu, U zdjeli pomiješamo brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. ; U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer i sastojke ručnim mikserom izradimo u jednoličnu kremu. ; Zatim, dalje miksajući mikserom, polagano dodamo umućeno jaje i kada se dobro izmiješalo s maslacem i šećerom smanjimo brzinu na najmanje, te postupno dodajemo brašno. ; Od dobivenog tijesta rukama oblikujemo kuglu, umotamo je u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u hladnjak da odstoji 2 sata. ; Na čistu radnu površinu posipamo šećer u prahu i na njemu tijesto izvaljamo na debljinu 3-4 milimetra. ; Modelima za izrezivanje u obliku cvjetića, izrežemo tijesto, a potom polovici izrezanih cvjetića u sredini izrežemo još i rupu. ; Oba oblika (sa i bez rupe) premjestimo lim za pečenje prekriven papirom za pečenje i stavimo ih peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 10-ak minuta. ; Gotove kese izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohlade. ; Potom kekse bez rupe premažemo s pola žličice pekmeza, preklopimo ih keksima s rupom i slažemo u kutiju za kekse ili na tanjur na kojima ćemo ih poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjeli pomiješamo brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
  2. U zasebnu zdjelu stavimo omekšali maslac, dodamo šećer i sastojke ručnim mikserom izradimo u jednoličnu kremu.
  3. Zatim, dalje miksajući mikserom, polagano dodamo umućeno jaje i kada se dobro izmiješalo s maslacem i šećerom smanjimo brzinu na najmanje, te postupno dodajemo brašno.
  4. Od dobivenog tijesta rukama oblikujemo kuglu, umotamo je u prozirnu kuhinjsku foliju i stavimo u hladnjak da odstoji 2 sata.
  5. Na čistu radnu površinu posipamo šećer u prahu i na njemu tijesto izvaljamo na debljinu 3-4 milimetra.
  6. Modelima za izrezivanje u obliku cvjetića, izrežemo tijesto, a potom polovici izrezanih cvjetića u sredini izrežemo još i rupu.
  7. Oba oblika (sa i bez rupe) premjestimo lim za pečenje prekriven papirom za pečenje i stavimo ih peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 10-ak minuta.
  8. Gotove kese izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohlade.
  9. Potom kekse bez rupe premažemo s pola žličice pekmeza, preklopimo ih keksima s rupom i slažemo u kutiju za kekse ili na tanjur na kojima ćemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 37
Rating: 4.38
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:180minuta

Najnovije zanimljivosti: