Semifreddo od malina

  • 180 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Semifreddo od malina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti semifreddo od malina.

Sezonske namirnice treba iskoristiti dok su u punom jeku i zato smatramo da je sad pravo vrijeme da s malinama učinite što god Vam padne na pamet. Mi smo se dosjetili ovog osvježavajućeg semifredda koji će Vam sigurno uljepšati vruće dane.

Semifreddo od malina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti semifreddo od malina. - maline, šećer u prahu, mileram, rakija (voćne), sok od limete, kiselo vrhnje, Preljev:: šećer u prahu, rakija (voćne), maline, U zdjelu stavimo trećinu malina, dodamo polovicu šećera u prahu i sve zajedno malo izradimo vilicom. ; U zasebnu zdjelu stavimo mileram, dodamo preostali šećer, voćnu rakiju, malo soka od limete i sve zajedno izmješamo pijenjačom. ; Zatim u zdjelu dodamo smjesu s malinama, kiselo vrhnje koje smo prethodno izmiješali pjenjačom da postane kremasto, te sve zajedno s nekoliko pokreta izmiješamo. ; Dobivenu smjesu prelijemo u kalup obložen papirom za pečenje (kako bi kasnije lakše izvadili stvrdnuti semifredo), malo ga poravnamo i stavimo u zamrzivač na nekoliko sati da stvrdne. ; Prije nego poslužimo semifredo, u zasebnu zdjelicu stavimo šećer u prahu dodamo preostale maline, po želji još malo voćne rakije i soka od limete, te sve zajedno dobro izgnječimo vilicom i propasiramo kroz sito kako bi dobili čisti pire od malina. ; Gotov semifredo narežemo na ploške debljine jednog centimetra, po dvije stavimo na tanjur, prelijemo pripremljenim umakom od malina, ukrasimo svježim malinama i listićem mente, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu stavimo trećinu malina, dodamo polovicu šećera u prahu i sve zajedno malo izradimo vilicom.
  2. U zasebnu zdjelu stavimo mileram, dodamo preostali šećer, voćnu rakiju, malo soka od limete i sve zajedno izmješamo pijenjačom.
  3. Zatim u zdjelu dodamo smjesu s malinama, kiselo vrhnje koje smo prethodno izmiješali pjenjačom da postane kremasto, te sve zajedno s nekoliko pokreta izmiješamo.
  4. Dobivenu smjesu prelijemo u kalup obložen papirom za pečenje (kako bi kasnije lakše izvadili stvrdnuti semifredo), malo ga poravnamo i stavimo u zamrzivač na nekoliko sati da stvrdne.
  5. Prije nego poslužimo semifredo, u zasebnu zdjelicu stavimo šećer u prahu dodamo preostale maline, po želji još malo voćne rakije i soka od limete, te sve zajedno dobro izgnječimo vilicom i propasiramo kroz sito kako bi dobili čisti pire od malina.
  6. Gotov semifredo narežemo na ploške debljine jednog centimetra, po dvije stavimo na tanjur, prelijemo pripremljenim umakom od malina, ukrasimo svježim malinama i listićem mente, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:180minuta

Najnovije zanimljivosti: