Široki rezanci alla boscaiola

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Široki rezanci alla boscaiola
U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance alla boscaiola.

Tjestenina s jajima je nutritivno bogatija i ukusnija, a s boscaiola umakom od šampinjona, pršuta, sušenih rajčica i vrhnja za kuhanje je još ukusnija.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pršut narežemo na šire trakice, sušenu rajčicu na prutiće, očišćene šampinjone na četvrtine, a češnjak na listiće.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane gljive, posolimo ih, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 3-4 minute dodamo narezanu sušenu rajčicu, peperoncine, ulijemo bijelo vino, posipamo sušenom majčinom dušicom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
  4. Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a u tavu s gljivama dodamo trakice pršuta, ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo na slaboj vatri, povremeno miješajući.
  5. Kad je tjestenina gotova u umak umiješamo naribani parmezan i sjeckani peršin, dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu i izmiješamo sastojke.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: