Sjevernoafrička riblja juha

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Sjevernoafrička riblja juha

Sjeverna Afrika – prava egzotika! Poželite li malo egzotičnih i zanimljivih okusa i u svom domu, obavezno se sjetite ovog recepta. Krepka će juha uvijek dobro doći, a naročito ako se radi o nečemu ovako bogatom i hranjivom.

Sjevernoafrička riblja juha - - bijela riba ((fileti)), naranča, luk, mrkva, češnjak, svježa crvena paprika, rajčica, kumin, lovorov list, kapare, bulgur pšenica, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Filete ribe stavimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, pokapamo sokom od naranče i ostavimo da se mariniraju 15-ak minuta.; Za to vrijeme u tavi ugrijemo četiri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, mrkvu narezanu na kockice, protisnuti češnjak, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. ; Zatim dodamo očišćenu i na trakice narezanu crvenu papriku, iskoštenu i oguljenu rajčicu narezanu na trakice, kumin, lovorov list i sve zajedno pirjamo 5-6 minuta. ; Potom u lonac ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, a kada zavri dodamo marinirane filete bijele ribe i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo 15-20 minuta. ; Zatim kuhanu ribu izvadimo na stranu na toplo, a u juhu umiješamo naribanu koricu naranče, kapare, bulgur, po potrebi začinimo solju i paprom i na srednje jakoj vatri kuhamo 10-ak minuta. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, u svaki stavimo kuhani komad fileta bijele ribe i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Filete ribe stavimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, pokapamo sokom od naranče i ostavimo da se mariniraju 15-ak minuta.
  2. Za to vrijeme u tavi ugrijemo četiri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, mrkvu narezanu na kockice, protisnuti češnjak, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša.
  3. Zatim dodamo očišćenu i na trakice narezanu crvenu papriku, iskoštenu i oguljenu rajčicu narezanu na trakice, kumin, lovorov list i sve zajedno pirjamo 5-6 minuta.
  4. Potom u lonac ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, a kada zavri dodamo marinirane filete bijele ribe i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo 15-20 minuta.
  5. Zatim kuhanu ribu izvadimo na stranu na toplo, a u juhu umiješamo naribanu koricu naranče, kapare, bulgur, po potrebi začinimo solju i paprom i na srednje jakoj vatri kuhamo 10-ak minuta.
  6. Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, u svaki stavimo kuhani komad fileta bijele ribe i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.83
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: