Škarpina na zapečenom povrću

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Škarpina na zapečenom povrću
Saznajte kako pripremiti škarpinu na zapečenom povrću u našem video receptu.

Zdravo, fino, lagano i jednostavno jelo. Ovo jelo je tim bolje, što su sastojci kvalitetniji. Dobro maslinovo ulje, mirišljava svježa rajčica, masline, češnjak i škarpina izmiješat će svoje mirise i okuse i podariti vam vrhunski gastronomski užitak. Ako imate svježu škrpinu iz Jadrana, odlično. Ako nemate, bit će dobra i zamrznuta iz dućana. Otopite je polagano u slanoj vodi.

 

Škarpina na zapečenom povrću - Saznajte kako pripremiti škarpinu na zapečenom povrću u našem video receptu. - krumpir, riba škarpina, kapare, masline (crnih), peršin (sjeckanog), ružmarin (sušenog), maslac, bijelo vino, luk, rajčica, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, Ribu očistimo od ljusaka, odstranimo joj glavu i iznutrice, operemo u hladnoj vodi i osušimo. ; Krumpir ogulimo, operemo, narežemo na ploške, položimo u, maslinovim uljem, namašćenu vatrostalnu posudu te začinimo solju i paprom. ; Zatim dodamo kapare, iskoštene crne masline, sjeckani peršin, sušeni ružmarina i maslac. ; Sve zajedno podlijemo bijelim vinom, dodamo luk narezan na trakice, rajčice narezane na četvrtine, protisnuti češnjak i izmiješamo. ; Pripremljenu ribu posolimo, popaprimo i položimo na začinjeno povrće. ; Sve zajedno prelijemo maslinovim uljem i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C po prilici 45 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ribu očistimo od ljusaka, odstranimo joj glavu i iznutrice, operemo u hladnoj vodi i osušimo.
  2. Krumpir ogulimo, operemo, narežemo na ploške, položimo u, maslinovim uljem, namašćenu vatrostalnu posudu te začinimo solju i paprom.
  3. Zatim dodamo kapare, iskoštene crne masline, sjeckani peršin, sušeni ružmarina i maslac.
  4. Sve zajedno podlijemo bijelim vinom, dodamo luk narezan na trakice, rajčice narezane na četvrtine, protisnuti češnjak i izmiješamo.
  5. Pripremljenu ribu posolimo, popaprimo i položimo na začinjeno povrće.
  6. Sve zajedno prelijemo maslinovim uljem i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na srednju razinu, na 200°C po prilici 45 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 3.6
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: