Sladoled od kesten pirea

  • 100 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Sladoled od kesten pirea
U našem video receptu saznajte kako pripremiti sladoled od kesten pirea.

Tko kaže da su hladna zadovoljstva rezervirana samo za tople dane? Sladoled od kesten pirea dokazuje upravo suprotno – taj će Vam sladoled pružiti pravo osvježavajuće zadovoljstvo u ovim jesenjim danima u kojima se pomalo moramo početi opraštati od ljeta.

Sladoled od kesten pirea - U našem video receptu saznajte kako pripremiti sladoled od kesten pirea. - kesten pire, vrhnje za šlag, kiselo vrhnje, rum, šećer u prahu, crna čokolada, korneti za sladoled, bademi ((sjeckanih i prženih)), Prije svega od vrhnja istučemo polučvrsti šlag. ; U zasebnu zdjelicu stavimo kiselo vrhnje, dodamo rum i šećer u prahu, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu glatku smjesu. ; U zasebnu zdjelu protisnemo kesten pire, dodamo pripremljenu mješavinu i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Potom umiješamo šlag i dobivenu kremu stavimo u zamrzivač da stegne. ; Nakon po prilici 1 sat i 15 minuta, gotov sladoled možemo poslužiti u kornetima za sladoled ili ga jednostavno narežemo na kriške i stavimo na tanjuriće ili šalice. ; U oba slučaja sladoled od kesten pirea prelijemo rastopljenom crnom čokoladom i sjeckanim prženim bademima.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega od vrhnja istučemo polučvrsti šlag.
  2. U zasebnu zdjelicu stavimo kiselo vrhnje, dodamo rum i šećer u prahu, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu glatku smjesu.
  3. U zasebnu zdjelu protisnemo kesten pire, dodamo pripremljenu mješavinu i sve zajedno dobro izmiješamo.
  4. Potom umiješamo šlag i dobivenu kremu stavimo u zamrzivač da stegne.
  5. Nakon po prilici 1 sat i 15 minuta, gotov sladoled možemo poslužiti u kornetima za sladoled ili ga jednostavno narežemo na kriške i stavimo na tanjuriće ili šalice.
  6. U oba slučaja sladoled od kesten pirea prelijemo rastopljenom crnom čokoladom i sjeckanim prženim bademima.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:100minuta

Najnovije zanimljivosti: