Sladoled torta

  • 90 min
  • 10-12 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko

Sladoled tortu obožavat ćete u vrućim ljetnim danima… u slast!

sladoled-torta
Sladoled torta
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 12
Rating: 3.08
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti Sladoled tortu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka i pet žlica šećera. Dodajte četiri žlice brašna i 1 žlicu praška za pecivo. Izmiješajte sve zajedno i stavite u peći 15 minuta na 180 ℃.
  2. Kada je kora gotova, izvadite ju i prelijte preko nje sa 100 ml hladnog mlijeka. Tako ponovite s još dvije kore.
  3. Žumanjke umutite s 150 g šećera u prahu i vanilin šećera te smjesu kuhajte na pari 20 minuta. Stalno miješajte dok ne dobijete čvrstu smjesu. Kada je gotovo, ostavite sa strane dok se ne ohladi.
  4. Dok čekate da se smjesa ohladi izmiksajte maslac, margarin i 100 g šećera u prahu.
  5. Preko prve kore stavite fil (otprilike 2/3), zatim na to stavite fil pa koru i tako do kraja. Na kraju, umutite šlag s mlijekom i ukrasite tortu.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 12
Rating: 3.08
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: