Slani kolač od sira s datuljama

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Slani kolač od sira s datuljama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od sira s datuljama.

Sjevernoafrički slani kolač od sira i slatkih datulja zvuči pomalo neobično. Ali ako na pravi način spojite slane i slatke okuse, dobiti ćete neobično ukusno jelo. Pokušajte!

Slani kolač od sira s datuljama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od sira s datuljama. - krem sir (svježeg), prhko tijesto, datulje, mileram, jaje, sir feta, panceta ((tanke kriške)), Za početak datulje prepolovimo, iskoštimo i stavimo na stranu. ; U okrugli kalup premjestimo prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, dno izbodemo vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta. ; U zdjelu sa svježim krem sirom ulijemo umućena jaja, mileram i izradimo jednoličnu smjesu. ; Zatim dodamo feta sir, malo izgnječimo vilicom i smjesu prelijemo preko tijesta. ; Preko smjese stavimo narezanu pancetu, pripremljene datulje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta.; Kolač je gotov i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Za početak datulje prepolovimo, iskoštimo i stavimo na stranu.
  2. U okrugli kalup premjestimo prhko tijesto, zajedno s papirom za pečenje, dno izbodemo vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 10-ak minuta.
  3. U zdjelu sa svježim krem sirom ulijemo umućena jaja, mileram i izradimo jednoličnu smjesu.
  4. Zatim dodamo feta sir, malo izgnječimo vilicom i smjesu prelijemo preko tijesta.
  5. Preko smjese stavimo narezanu pancetu, pripremljene datulje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta.
  6. Kolač je gotov i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: