Slani kolač od srdela

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Slani kolač od srdela
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od srdela.

Nutricionisti preporučuju 2–3 obroka ribe tjedno, od kojih bi jedan trebao biti s ribom bogatom omega-3 masnim kiselinama, a srdela je zbog svoje cijene vrlo dobar izbor. Kako smo ju mi pripremili i dobili super kolač, pogledajte u priloženim uputama.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svježim i slanim srdelama odstranimo središnju kost i rep i nasjeckamo ih, limune narežemo na tanke kolutiće, a jaje umutimo.
  2. U zdjelu sa srdelama protisnemo češnjak, dodamo umućeno jaje, krušne mrvice, naribani parmezan, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo sastojke.
  3. Dobivenu mješavinu ravnomjerno rasporedimo u vatrostalnu posudu premazanu maslinovim uljem, prekrijemo ju kolutovima limuna, prelijemo s malo maslinovog ulja i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 35 minuta.
  4. Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, ostavimo ga da se dobro ohladi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: