Slatke lazanje sa svježim kravljim sirom

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Slatke lazanje sa svježim kravljim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke lazanje sa svježim kravljim sirom.

Pitamo se zašto bi lazanje uvijek morale biti slane, a nikada slatke? Svašta ste inovativnoga već vidjeli na našim stranicama, vrijeme je da i sa slatkim lazanjama okrenemo novi list. Kravlji sir i marmelada od marelica bit će pun pogodak!

Slatke lazanje sa svježim kravljim sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke lazanje sa svježim kravljim sirom. - tjestenina za lazanje, kravlji sir (svježeg), jaje, slatko vrhnje, šećer, grožðice, rum, marmelada (od marelica), šećer u prahu, Grožđice namočimo u malo ruma i ostavimo ih po prilici sat vremena. Marmeladu pomiješamo s dvije žlice vode i ugrijemo je iznad vatre da se malo razrijedi. ; U zdjeli umutimo jaja, dodamo slatko vrhnje, te dobro izmiješamo pjenjačom u jednoličnu smjesu. ; U zdjelu sa svježim kravljim sirom, dodamo umućena jaja, šećer, omekšale grožđice i sve zajedno izmiješamo. ; Na dno prikladne vatrostalne posude složimo jedan sloj tjestenine za lazanje, pokapamo ga rastopljenom marmeladom od marelica, nadjenemo polovicom smjese od sira, prekrijemo slijedećim slojem tjestenine za lazanje i sve zajedno odozgo malo pritisnemo da u kolaču ne ostanu šupljine. Isti postupak ponovimo još jednom kako bi dobili kolač s dva sloja nadjeva. ; Na kraju sve zajedno prelijemo smjesom jaja i slatkog vrhnja, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 40-ak minuta. ; Gotove lazanje sa svježim kravljim sirom izvadimo iz pećnice, posipamo ih šećerom u prahu i prije posluživanja ostavimo da se ohlade.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Grožđice namočimo u malo ruma i ostavimo ih po prilici sat vremena. Marmeladu pomiješamo s dvije žlice vode i ugrijemo je iznad vatre da se malo razrijedi.
  2. U zdjeli umutimo jaja, dodamo slatko vrhnje, te dobro izmiješamo pjenjačom u jednoličnu smjesu.
  3. U zdjelu sa svježim kravljim sirom, dodamo umućena jaja, šećer, omekšale grožđice i sve zajedno izmiješamo.
  4. Na dno prikladne vatrostalne posude složimo jedan sloj tjestenine za lazanje, pokapamo ga rastopljenom marmeladom od marelica, nadjenemo polovicom smjese od sira, prekrijemo slijedećim slojem tjestenine za lazanje i sve zajedno odozgo malo pritisnemo da u kolaču ne ostanu šupljine. Isti postupak ponovimo još jednom kako bi dobili kolač s dva sloja nadjeva.
  5. Na kraju sve zajedno prelijemo smjesom jaja i slatkog vrhnja, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 40-ak minuta.
  6. Gotove lazanje sa svježim kravljim sirom izvadimo iz pećnice, posipamo ih šećerom u prahu i prije posluživanja ostavimo da se ohlade.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: