Složenac od junetine i povrća

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Složenac od junetine i povrća
Saznajte kako pripremiti složenac od junetine i povrća u našem video receptu.

Ovaj fini složenac najbolje je spremati u sezoni rajčica, kada na raspolaganju imate puno njihovog svježeg umaka. Usta će vam biti ispunjena neodoljivom kombinacijom okusa: gorkasti patlidžani, lagani sirevi, sočno meso u umaku od rajčice. Dobar tek!

Složenac od junetine i povrća - Saznajte kako pripremiti složenac od junetine i povrća u našem video receptu. - junetina (mljevene), krumpir, sir gouda, sir mozzarella, tikvice, patlidžani, bijelo vino, luk, umak od rajčice, ružmarin, maslac, ulje, sol i papar, Na vrućem ulju popržimo sitno sjeckani luk, posolimo te dodamo mljevenu junetinu. ; Podlijemo bijelim vinom i pirjamo uz dodatak ružmarina dok voda i vino ne ispari (otprilike 40 min). ; Pirjano meso podlijemo sa 1/2 l umaka od rajčice te ga prokuhamo još 10 min. ; Posudu za pečenje u pećnici premažemo maslacem, dno posude prekrijemo do pola kuhanim naribanim krumpirom. ; Preko krumpira posložimo meso, a preko njega slažemo ploške tikvica i patlidžana koje smo prethodno popržili na ulju i ocijedili na papirnatom ubrusu. ; Po povrću posipamo naribani sir i kockice mozzarelle. ; Stavimo peći u pećnicu, na 220°C, oko 20 minuta. Uz ovo jelo ponudimo umak od rajčice.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na vrućem ulju popržimo sitno sjeckani luk, posolimo te dodamo mljevenu junetinu.
  2. Podlijemo bijelim vinom i pirjamo uz dodatak ružmarina dok voda i vino ne ispari (otprilike 40 min).
  3. Pirjano meso podlijemo sa 1/2 l umaka od rajčice te ga prokuhamo još 10 min.
  4. Posudu za pečenje u pećnici premažemo maslacem, dno posude prekrijemo do pola kuhanim naribanim krumpirom.
  5. Preko krumpira posložimo meso, a preko njega slažemo ploške tikvica i patlidžana koje smo prethodno popržili na ulju i ocijedili na papirnatom ubrusu.
  6. Po povrću posipamo naribani sir i kockice mozzarelle.
  7. Stavimo peći u pećnicu, na 220°C, oko 20 minuta. Uz ovo jelo ponudimo umak od rajčice.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: