Špageti s repovima morskih kozica i peštom od crnih maslina

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Špageti s repovima morskih kozica i peštom od crnih maslina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti špagete s repovima morskih kozica i peštom od crnih maslina.

Kozice ili gamberi su vrlo zdrave i radoznale morske životinjice i mogu same ili u društvu s ostalim plodovima mora zalutati u razne rižote i tjestenine ili se mogu i same okupati u malo vrućeg maslinovog ulja uz dodatak češnjaka i peršina. A kako su kozice završile ovaj put, pogledajte sami.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Češnjak grubo nasjeckamo, a rajčice prepolovimo.
  2. U sjekač stavimo masline, dodamo češnjak, 2/3 pinjola, sjeckani peršin, ulijemo 100 ml maslinovog ulja, začinimo solju i paprom i izradimo jednoličnu smjesu.
  3. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  4. Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo preostale pinjole i pržimo ih 2-3 minute.
  5. Zatim u tavu ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo očišćene repove kozica, promiješamo i pržimo još 2-3 minute.
  6. Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u tavu s kozicama i pinjolima, dodamo pešt od maslina i prepolovljene rajčice, promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Rating: 2
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: