Špageti s vongolama

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Špageti s vongolama
Saznajte kako pripremiti špagete s vongolama u našem video receptu.

Jedno od najfinijih morskih jela koje možete pojesti su špagete s vongolama. Lagane su, osvježavajuće, zdrave, a u sebi sadrže svu divotu mora i sunca. Obavezno konzumirajte uz čašu finog bijelog vina, koje neće nadglasati prekrasnu aromu ovog jela.

Špageti s vongolama - Saznajte kako pripremiti špagete s vongolama u našem video receptu. - vongole, špagete, luk, češnjak, rajčica (mini), čili papričica (svježa), lovorov list, bijelo vino, temeljac povrtne juhe (riblji ili povrtni), peršin (sjeckani), limun, maslinovo ulje, sol i papar, Školjke operemo pod mlazom vode. ; Na početku školjke moraju biti zatvorene što znači da su žive, školjke koje se ne zatvore nisu žive i moramo ih baciti. Nakon kuhanja školjke moraju biti sve otvorene, dakle zatvorene nakon kuhanja također izbiremo i bacamo radi sigurnosti. ; Sitno kosani luk i protisnuti češnjak pirjamo na dosta maslinova ulja. ; Dodamo mini rajčicu, prstohvat usitnjene čili papričice i lovorov list. ; Odmah ugasimo bijelim vinom i podlijemo jušnim temeljcem. Pustimo da dobro zavrije pa dodamo školjke, začinimo solju i paprom, poklopimo poklopcem i pustimo da lagano vrije oko 10 minuta. ; U posebnom loncu „al dente“ (polutvrdo kuhano) skuhamo špagete, ocijedimo, pa ih u zdjeli za serviranje pomiješamo sa gušćim djelom umaka i školjkama. ; Pustimo da se sastojci malo prožmu pa sve zajedno posipamo svježim peršinom i pokapamo sokom od limuna.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Školjke operemo pod mlazom vode.
  2. Na početku školjke moraju biti zatvorene što znači da su žive, školjke koje se ne zatvore nisu žive i moramo ih baciti. Nakon kuhanja školjke moraju biti sve otvorene, dakle zatvorene nakon kuhanja također izbiremo i bacamo radi sigurnosti.
  3. Sitno kosani luk i protisnuti češnjak pirjamo na dosta maslinova ulja.
  4. Dodamo mini rajčicu, prstohvat usitnjene čili papričice i lovorov list.
  5. Odmah ugasimo bijelim vinom i podlijemo jušnim temeljcem. Pustimo da dobro zavrije pa dodamo školjke, začinimo solju i paprom, poklopimo poklopcem i pustimo da lagano vrije oko 10 minuta.
  6. U posebnom loncu „al dente“ (polutvrdo kuhano) skuhamo špagete, ocijedimo, pa ih u zdjeli za serviranje pomiješamo sa gušćim djelom umaka i školjkama.
  7. Pustimo da se sastojci malo prožmu pa sve zajedno posipamo svježim peršinom i pokapamo sokom od limuna.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: