Srdele na pari s maslinama

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Srdele na pari s maslinama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele na pari s maslinama.

Srdele s maslinama jelo su za ljubitelje lagane i zdrave hrane. Srdela je sama po sebi toliko ukusna da je malo peršina i češnjaka te koja kap limuna i octa sasvim dovoljno da pripremimo bogato i fino jelo. Srdela pripravljena na pari sačuvat će svo svoje nutricionističko bogatstvo.

Srdele na pari s maslinama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele na pari s maslinama. - riba srdela, masline (crnih), peršin, češnjak, bijeli vinski ocat, limun, maslinovo ulje, sol, Prije svega peršin i češnjak sitno nasjeckamo. ; Opranim srdelama odstranimo glave i kosti, te ih razdvojimo na filete. Filete složimo u posudu s poklopcem, u kojoj sastojke možemo kuhati na pari. ; Zatim začinimo sjeckanim češnjakom, peršinom, octom, solju, paprom, limunovim sokom i s malo maslinova ulja. ; Dodamo masline, te posudu stavimo iznad lonca s vrelom vodom odgovarajuće veličine (voda u donjoj posudi ne smije dodirivati posudu sa filetima). ; Kuhamo poklopljeno na pari 15-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega peršin i češnjak sitno nasjeckamo.
  2. Opranim srdelama odstranimo glave i kosti, te ih razdvojimo na filete. Filete složimo u posudu s poklopcem, u kojoj sastojke možemo kuhati na pari.
  3. Zatim začinimo sjeckanim češnjakom, peršinom, octom, solju, paprom, limunovim sokom i s malo maslinova ulja.
  4. Dodamo masline, te posudu stavimo iznad lonca s vrelom vodom odgovarajuće veličine (voda u donjoj posudi ne smije dodirivati posudu sa filetima).
  5. Kuhamo poklopljeno na pari 15-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: