Šurlice s mladim lukom, tikvicama i zrnatim sirom

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Šurlice s mladim lukom, tikvicama i zrnatim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šurlice s mladim lukom, tikvicama i zrnatim sirom.

Povrtni umak sa sirom i krčka tjestenina, nedostaje još samo „žmuljić“ vina. Brzo i fino jelo koje Vas neće dugo zadržati u kuhinji, ali će Vam se dugo zadržati u sjećanju.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Povrće očistimo i operemo, tikvice narežemo na kockice, mladi luk na kolutiće, a češnjak protisnemo.
  2. U vrelu i posoljenu vodu stavimo šurlice i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
  3. Za to vrijeme, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane tikvice, mladi luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i povrće pržimo na laganoj vatri.
  4. Nakon tri, četiri minute ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri po prilici 8 minuta.
  5. Zatim procijedimo tijesteninu, dodamo je u tavu i ugasimo vatru. Potom dodamo listiće bosiljka, zrnati sir i nježno izmiješamo sastojke. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: