Svečani pladanj s jajima

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Svečani pladanj s jajima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svečani pladanj s jajima.

Evo jednog idealnog predjela za sve svečane prilike, a posebno atraktivnog u vrijeme uskrsa. Izradite smjesu za punjenje jaja po našem receptu, a ukrasite ih najrazličitijim namirnicama iz vašeg hladnjaka.

Svečani pladanj s jajima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svečani pladanj s jajima. - jaje (tvrdo kuhanih), majoneza, peršin (sjeckanog), limun, šunka, plodovi mora ((kavijar, slani inćuni, repovi škampa...)), salata ((matovilac, rotkvice, luk, zelena salata...)), kopar, bijeli papar, sol, ulje, Tvrdo kuhana jaja oljuštimo i prerežemo po duljini. Žutanjke stavimo u zdjelu, a bjelanjke složimo na pladanj na kojima ćemo ih poslužiti. ; U zdjelu dodamo majonezu, sjeckani peršin, sol, papar te sve zajedno dobro izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Zatim smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje i nadjenemo prepolovljene bjelanjke. ; Nadjevene bjelanjke ukrasimo iskoštenim maslinama, morskim kozicama iz staklenke, kaparama, trakicama kuhane šunke, malim kolutima luka, kavijarom i koprom. ; U zasebnu zdjelu stavimo na trakice narezanu zelenu salatu i matovilac, preostale sastojke od ukrašavanja (rotkvice, kopar, masline, kozice…), sol, sok polovice limuna, malo ulja i izmiješamo sastojke i poslužimo na pladanj uz jaja.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Tvrdo kuhana jaja oljuštimo i prerežemo po duljini. Žutanjke stavimo u zdjelu, a bjelanjke složimo na pladanj na kojima ćemo ih poslužiti.
  2. U zdjelu dodamo majonezu, sjeckani peršin, sol, papar te sve zajedno dobro izmiješamo u jednoličnu smjesu.
  3. Zatim smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje i nadjenemo prepolovljene bjelanjke.
  4. Nadjevene bjelanjke ukrasimo iskoštenim maslinama, morskim kozicama iz staklenke, kaparama, trakicama kuhane šunke, malim kolutima luka, kavijarom i koprom.
  5. U zasebnu zdjelu stavimo na trakice narezanu zelenu salatu i matovilac, preostale sastojke od ukrašavanja (rotkvice, kopar, masline, kozice…), sol, sok polovice limuna, malo ulja i izmiješamo sastojke i poslužimo na pladanj uz jaja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.81
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: