Svinjetina s bulgurom i svježim kupusom

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Svinjetina s bulgurom i svježim kupusom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjetinu s bulgurom i svježim kupusom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U nauljenu tavu dodamo maslac, još malo ulja i pričekamo da se maslac rastopi. Zatim dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  2. Za to vrijeme, komad svinjetine od buta ili lopatice očistimo od kožica i žilica i narežemo na kockice veličine zalogaja.
  3. Narezano meso sada stavimo u tavu s lukom, posolimo ga i sve zajedno i dalje pržimo na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon desetak minuta kada se luk lijepo raspao i kada su se sve pore na mesu zatvorile, umiješamo umak od ljutih papričica i kada smo dobili crvenkastu boju možemo dodati pasiranu rajčicu i ostaviti da se sastojci dobro ugriju.
  5. Za to vrijeme glavicu kupusa narežemo na tanke trakice. Prvo maknemo srednji mekani dio, očišćenu glavicu kupusa narežemo na tanke trakice, prerežemo ih po pola i posipamo po mesu.
  6. Sve zajedno prelijemo običnom vodom, toliko da prekrije sastojke, poklopimo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
  7. Nakon 30-ak minuta u posudu sa sastojcima umiješamo bulgur, zatim umiješamo med i kuhamo još desetak minuta.
  8. Nakon proteklog vremena jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: