Svinjetina s mladim bobom

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Svinjetina s mladim bobom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjetinu s mladim bobom.

Vrlo jednostavan recept s pirjanom svinjetinom i kuhanim bobom, kao prilogom, koji morate probati.

Svinjetina s mladim bobom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjetinu s mladim bobom. - svinjetina ((od buta)), bob, češnjak, bijelo vino, korijander (mrvljeni), maslac, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U lonac, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo svinjetinu narezanu na komade veličine zalogaja, začinimo solju i paprom te, povremeno mješajući, pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. ; Zatim dodamo polovicu protisnutoga češnjaka, polovicu mrvljenog korijandera, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo polovicu bijelog vina i kuhamo na laganoj vatri 40-ak minuta. ; Pred kraj kuhanja, u tavu, na rastopljeni maslac, dodamo preostali protisnuti češnjak i mrvljeni korijander, te čim češnjak zamiriše dodamo mladi bob, koji smo očistili od ljusaka, ulijemo preostalo bijelo vino, posolimo, promiješamo i kuhamo tri, četiri minute. ; Potom bob prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo, stavimo ga na tanjur, preko njega složimo gotovo meso i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo svinjetinu narezanu na komade veličine zalogaja, začinimo solju i paprom te, povremeno mješajući, pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.
  2. Zatim dodamo polovicu protisnutoga češnjaka, polovicu mrvljenog korijandera, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo polovicu bijelog vina i kuhamo na laganoj vatri 40-ak minuta.
  3. Pred kraj kuhanja, u tavu, na rastopljeni maslac, dodamo preostali protisnuti češnjak i mrvljeni korijander, te čim češnjak zamiriše dodamo mladi bob, koji smo očistili od ljusaka, ulijemo preostalo bijelo vino, posolimo, promiješamo i kuhamo tri, četiri minute.
  4. Potom bob prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo, stavimo ga na tanjur, preko njega složimo gotovo meso i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 20
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: