Svinjska rebrica s krumpirom na mediteranski način

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Svinjska rebrica s krumpirom na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjska rebrica s krumpirom na mediteranski način.

Svinjska rebrica nas uvijek iznenade svojim finim okusom i jednostavnošću pripreme, stoga smo za vas ispekli sočna rebra, premazana dijon senfom, s krumpirom iz pećnice.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ljutiku očistimo i prepolovimo, neoguljene režnjeve češnjaka nožem nagnječimo, a koru naranče naribamo.
  2. Svinjska rebrica posolimo s obiju strana, stavimo ih, kostima prema dolje, u vatrostalnu posudu, prelijemo ih vinom i povrtnom juhom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 240°C, 40-ak minuta.
  3. Pet minuta prije kraja prvog pečenja, krumpir narežemo na četvrtine.
  4. Vatrostalnu posudu s rebricama izvadimo, rebrica posipamo naribanom korom naranče, tanko ih premažemo dijon senfom, oko njih rasporedimo narezani krumpir i posolimo ga, dodamo narezanu ljutiku, nagnječene režnjeve češnjaka, preko svega natrgamo listiće ružmarina, prelijemo s malo maslinovog ulja i vratimo u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 60-ak minuta.
  5. Jelo izvadimo iz pećnice, rebrica premjestimo na dasku za rezanje i narežemo ih te sve zajedno poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Rating: 2.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: