Svinjska rolada sa začinima i pancetom

  • 60 min
  • 4-6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Svinjska rolada sa začinima i pancetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku roladu sa začinima i pancetom.

Svinjska potrbušina je carsko meso, koje se u ovom slučaju nadjene začinima i pancetom te ispeče u pećnici. Mljac!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pancetu narežemo na prutiće, a češnjak na listiće.
  2. Svinjsku potrbušinu položimo na radnu površinu kožom prema dolje, zarežemo ju od sredine prema lijevom i desnom rubu i rastvorimo.
  3. U ugrijanu tavu stavimo narezanu pancetu i pržimo ju na srednje jakoj vatri.
  4. Nakon jedne minute prženja, pancetu rasporedimo po rastvorenoj potrbušini, posipamo listićima ružmarina, narezanim češnjakom, listićima kadulje, začinimo solju i paprom te s lijeve i desne strane meso „rolamo“ prema sredini.
  5. Tako dobivenu roladu učvrstimo kuhinjskom vezicom, premjestimo je u nauljenu vatrostalnu posudu, premažemo uljem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 1h i 45 min.
  6. Pečenu roladu izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi, a potom skinemo kuhinjsku vezicu, narežemo na kriške i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.77
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: