Svinjski medaljoni u umaku od šampinjona

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Svinjski medaljoni u umaku od šampinjona
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske medaljone u umaku od šampinjona.

Svinjetina se izvanredno slaže sa šampinjonima i vjerujemo da ste u životu već imali prilku to provjeriti i u praksi. Osvježite pamćenje ovim receptom – svinjska pisanica i šampinjoni u drušvu malo bijelog vina i vrhnja za kuhanje – što bolje možete poželjeti?

Svinjski medaljoni u umaku od šampinjona - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske medaljone u umaku od šampinjona. - svinjska pisanica, šampinjoni, bijelo vino, mesni temeljac (iz kocke), vrhnje za kuhanje, klice rotkvica (svježih), ulje, sol i papar, Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica, te narežemo na medaljone debljine 4 centimetra. ; Medaljone posolimo, popaprimo i pržimo u tavi na malo vrućeg ulja, sa svake strane po prilici 4-5 minuta. Gotove medaljone izvadimo na stranu, na toplo i poklopimo.; Na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino, te miješajući pjenjačom po dnu tave oslobodimo karamelizirani sloj od prženja. ; Zatim dodamo očišćene i na četvrtine narezane šampinjone i pirjamo ih dok ne ispari tekućina što su je ispustili. ; Potom ulijemo mesnu juhu, a kada zavri ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo svježe klice rotkvica, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne. ; U gotov umak vratimo meso, sve zajedno još malo izmiješamo da se meso ugrije i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica, te narežemo na medaljone debljine 4 centimetra.
  2. Medaljone posolimo, popaprimo i pržimo u tavi na malo vrućeg ulja, sa svake strane po prilici 4-5 minuta. Gotove medaljone izvadimo na stranu, na toplo i poklopimo.
  3. Na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino, te miješajući pjenjačom po dnu tave oslobodimo karamelizirani sloj od prženja.
  4. Zatim dodamo očišćene i na četvrtine narezane šampinjone i pirjamo ih dok ne ispari tekućina što su je ispustili.
  5. Potom ulijemo mesnu juhu, a kada zavri ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo svježe klice rotkvica, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne.
  6. U gotov umak vratimo meso, sve zajedno još malo izmiješamo da se meso ugrije i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 11
Rating: 3.55
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: