Svinjski vrat s povrćem iz pećnice

  • 340 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Svinjski vrat s povrćem iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjski vrat s povrćem iz pećnice.

Pravi izbor za ljubitelje malo „konkretnijih“ jela. Pečena svinjska vratina s krumpirima, lukom, rajčicama, maslinama... Treba li još što reći?

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Režnjeve češnjaka očistimo i prerežemo po dužini, meso izbodemo vrhom oštrice noža, te dobivene rupice na mesu nabodemo (našpikamo) narezanim češnjakom.
  2. Zatim meso začinimo solju i paprom, natrljamo ga povrtnim dodatkom jelima, premjestimo u posudu za mariniranje i dodamo grančicu ružmarina.
  3. U zdjelicu sa senfom ulijemo pivo, izmiješamo pjenjačom i dobivenu mješavinu prelijemo preko mesa.
  4. Ovako pripremljeno meso stavimo u hladnjak da se marinira tri sata.
  5. Neposredno prije kraja mariniranja krumpir i luk očistimo, krumpir uzdužno narežemo na četvrtine, a luk na kolutiće.
  6. Zatim krumpir premjestimo u vatrostalnu posudu, posolimo ga, prelijemo s malo ulja, preko njega stavimo kolutiće luka, masline, mini rajčice, dodamo ružmarin iz marinade i na kraju preko svega stavimo marinirano meso.
  7. Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.
  8. Potom meso prelijemo s malo vrele mesne juhe i nastavimo ga peći u pećnici, po potrebi podlijevajući juhom, još 120 minuta.
  9. Pečeno povrće stavimo na tanjure, a meso stavimo na dasku za rezanje, narežemo na tanke kriške i premjestimo ih na tanjure.
  10. Sve zajedno prelijemo s malo umaka od pečenja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 14
Rating: 3.43
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:340minuta

Najnovije zanimljivosti: